Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Σερφάρω με ασφάλεια, γίνεται;;;

Μπορεί να υπάρχει μέτρο στην χρήση του διαδικτύου από τους νέους;;;;
Ολοένα και περισσότερο παρατηρείται ότι η εικόνα από πολύ μικρή ηλικία γίνεται η καλύτερη φίλη του ανθρώπου. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΚΙΝΗΤΑ,ΤΑΜΠΛΕΤ.Αργότερα το παιδί σερφάρει κιόλας. Είναι προαπαιτούμενο το παιδί από το δημοτικό κιόλας να ξέρει να βρίσκει πληροφορίες στο διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιεί σε παρουσιάσεις εργασιών. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο τα πράγματα περνούν σε άλλη στρατόσφαιρα. Εκεί ο έλεγχος και το μέτρο της χρήσης του διαδικτύου απο τους εφήβους  έγκειται στην προσωπικότητα του καθενός αφού ο γονιός λόγω και της απόστασης γενεών και της ιδιαιτερότητας της ηλικίας αυτής δείχνει ανήμπορος να ελέγχει την κατάσταση. 
Τελευταία παίζει πολύ το Εθισμός στο διαδίκτυο. Τι γίνεται με την μάστιγα αυτή;;Παιδιά και έφηβοι δεν καπνίζουν, δεν πίνουν, δεν πέφτουν στα βαριά αλλά ΔΕΝ ξεκολλούν από την οθόνη του υπολογιστή..ΔΕΝ κοιμούνται..ΔΕΝ θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο...ΔΕΝ σηκώνονται από τον Υπολογιστή ούτε να πιουν νερό..ΔΕΝ πεινούν ποτέ και αν πεινάσουν τρώνε κάτι πολύ γρήγορα και συνήθως υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.. ΔΕΝ βγαίνουν με φίλους...ΔΕΝ έχουν ουσιαστική επαφή με την οικογένεια..ΔΕΝ ερωτεύονται.ΔΕΝ ΖΟΥΝ!!
Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο;;Πού χάσαμε το παιχνίδι;;Έφηβοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο με φανερή εξάντληση μετά από πολυήμερη χρήση του υπολογιστή χωρίς ύπνο και χωρίς τροφή.Πώς μπορούμε να ανατρέψουμε τέτοιες καταστάσεις;;; Γιατί είναι σίγουρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι εμείς ως ενήλικες κάπου το χάσαμε και παραδώσαμε το παιδί στα δίχτυα του διαδικτύου..... Χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς.
Κλαίει το παιδί στο εστιατόριο;;;Πάρτο το κινητό να περάσει η ώρα.
Πώς  περάσατε το Σαββατοκύριακο;;Ή μαμά μου έβαλε όσα ταινιάκια ήθελα στο τάμπλετ και άλλα τέτοια μαρτυρούν ότι δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. 
Στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στον Καναδά  τα εστιατόρια δεν έχουν Wi-Fi εσκεμμένα για να μπορούν οι άνθρωποι να μιλούν μεταξύ τους κι όχι να τους βλέπεις τον καθένα από τη παρέα να κοιτά το κινητό του. Άλλα  πάλι στο κέντρο του τραπεζιού έχουν ένα καλαθάκι και εκεί αφήνεις το κινητό σου μέχρι να φύγεις. Κάποιοι κατάλαβαν ήδη ότι το διαδίκτυο πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο...Και όχι να μου ορίζει την ζωή μου. ΠΡΕΠΕΙ να το χρησιμοποιώ όταν το χρειάζομαι...Αλλά όχι εις βάρος της ζωής μου.
ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΠΛΟΗΓΗΣΗ;;;..Αν ΒΡΩ ΕΝΑ Μέτρο και χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σύνεση και έχει καλώς μέχρι εδώ ..Πώς είμαι σίγουρος ότι είμαι ασφαλής με ό,τι βλέπω, ότι διαβάζω όποιον συναντώ στον κυβερνοχώρο του διαδικτύου;;;;
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ ΣΤΟ 2ο Δημοτικό Καλυθιών  η ψυχολόγος Σαββάκη Χριστίνα σε ομιλία που διοργανώνει το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος γονέων το σχολείου δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και φωτίζει περισσότερο τις πτυχές του εγκλωβισμού του παιδιού στο διαδίκτυο και της ασφαλής του πλοήγησης  του στο Μαγικό κόσμο του διαδικτύου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου