Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΔΥΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ “ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΠΙΤΙ … ΜΑΖΙ ” ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ eTwinning


Μέσα σε αυτήν την νέα πραγματικότητα που αιφνίδια προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 και με τα σχολεία να αναστέλλουν την λειτουργία τους, αξιόλογοι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν το έργο «Μένουμε σπίτι μαζί» μέσω της δράσης  του  «eTwinning η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης». 
Ο ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα ήταν τόσο μεγάλος που η συμμετοχή στο έργο έφτασε να αριθμεί 225 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς και περίπου 4800 μαθητές από όλη την Ελλάδα! 
Το πρόγραμμα διακρίθηκε από την κεντρική υπηρεσία του eTwinning στις Βρυξέλλες https://www.etwinning.net/en/pub/newsroom/highlights/staying-home-with-etwinning---.htm ως έργο καλής πρακτικής  για όλη την ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα και το ΙΚΥ (επίσημος φορέας υλοποίησης έργων Erasmus+) προβάλλει το έργο στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Από την όμορφη Ρόδο μας στην δράση πήραν μέρος το
3/θέσιο  Νηπιαγωγείο Παστίδας και το 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Σορωνής.

Οι νηπιαγωγοί κάλεσαν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αποστολές από το σπίτι όπως να ζωγραφίσουν, να κάνουν cambing στο σπίτι, να ακούσουν ένα παραμύθι για τα ψέμματα της πρωταπριλιάς και να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν πύργους ψηλούς,όσο πιο ψηλούς γίνεται, από ρολά, να κάνουν δραστηριότητες για το Πάσχα όπως να ζωγραφίσουν τις πιο όμορφες εικόνες ενός Πασχαλινού ποιήματος, να φτιάξουν λαζαράκια, τσουρέκια και κουλουράκια και να στείλουν φωτογραφίες την συνταγή και τα χειροποίητα εδέσματα, να βάψουν αβγά με τους πιο ευφάνταστους τρόπους, να διαβάσουν και να ζωγραφίσουν πασχαλινά παραμύθια, να κάνουν κατασκευές και ακροβατικά με αληθινά αβγά κ.α. Επιπλέον έκαναν εξ΄αποστάσεως πειράματα και φωτογράφισαν τα αποτελέσματα, έφτιαξαν λουλούδια και πρωτομαγιάτικα στεφάνια στο σπίτι και έστειλαν φωτογραφικό υλικό. Βρήκαν τα καλύτερα υλικά για μια σούπερ συνταγή για την γιορτή της μαμάς, έπαιξαν παιχνίδια με αποστολές μέσα σε ηλεκτρονικά μουσεία και έφτιαξαν το δικό τους ηλεκτρονικό μουσείο φωτογραφίζοντας παλιά αντικείμενα των δικών τους. Τέλος δημιούργησαν το δικό το ταξιδιωτικό  οδηγό φωτογραφίζοντας τα πιο όμορφα μέρη της ΡΟΔΟΥ. Με τις  φωτογραφίες των παιδιών οι νηπιαγωγοί συνέθεσαν  και το τελικό προϊόν.

Υπέροχες δουλειές από συναδέλφους μας δείχνουν ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί σε δύσκολες συγκυρίες βρήκαν τον τρόπο όχι μόνο να μην χάσουν την επαφή με τους μαθητές τους αλλά έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Έφεραν τα παιδιά τους σε επαφή με χιλιάδες άλλους μαθητές στην Ελλάδα ανταλλάσσοντας  ιδέες και δημιουργίες.

Τα νηπιαγωγεία Παστίδας και Σορωνής γι' αυτό το υπέροχο ταξίδι ευχαριστούν την Συντονιστική Ομάδα του έργου: Μαρίνα Ζαχαρία, Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, Καλλιόπη Παπουτσάκη, Κικιλία Τσουκαλά, Κατερίνα Ίλτσιου, Δήμητρα Γιάγκογλου, Κική Μιχαλάρου, Δέσποινα Παρταλά, Αγορίτσα Τζήμα, Μαργαρίτα Σαμουτιάν, Γρηγορία Θεοδωρίδου, Ελένη Χατζηστεφάνου, Αθηνά Ζησοπούλου, Μαρία Γιαννίκη.

Συγχαρητήρια ΠΑΣΤΙΔΑ και ΣΟΡΩΝΗ!!

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τις δραστηριότητες του έργου.
Παστίδα
Σορωνή




Οι παρακάτω σύνδεσμοι  παραπέμπουν  στα ιστολόγια  των δύο σχολείων.
Παστίδα

Σορωνή






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου